Люди Путіна влаштовують підлі провокації проти ЗСУ на Донбасі: деталі і фото

Російські військові влаштовують підлі провокації проти бійців Збройних сил України (ЗСУ) на Донбасі, розсилаючи їм пропагандистські СМС-повідомлення.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

За його словами, такі ж повідомлення отримують українські журналісти на лінії розмежування.

"Зміст текстів повторює наратив, кілька років тому кинутий російськими або проросійськими медіа в українське суспільство: "Війна на Сході - це війна олігархів". Це формулювання охоче підхопили люди, яким потрібна хоч якась внутрішня мотивація, щоб ігнорувати факт війни в країні", - зазначив журналіст.

Цаплієнко додав, що подібні провокації російські військові влаштували під час навчань британських військових в Естонії. Тоді їм почали приходити дивні СМСки англійською мовою: "Ми стежимо за вами".

В українській розвідці вже встановили, що інформаційні операції росіяни проводять, зокрема, за допомогою станції радіоелектронної боротьби РБ341В "Леєр-3", тому для України подібні СМС-повідомлення є прямою ознакою присутності саме військових РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше бойовики ДНР відзначились черговою провокацією на Донбасі, один український військовий отримав поранення.