RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Прізвище топ-чиновника ОПУ спливло в справі про великі розтрати заводу "Укроборонпрому"

За оплату юридичних послуг підприємство "Завод 410 ГА" держконцерну "Укроборонпром" значно переплатило юридичній компанії, якою керує мати заступника голови Офісу президента України Андрія Смирнова.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Наші гроші".

Дані аудиту, що проводився на держпідприємстві, наведено в постанові Печерського райсуду Києва від 16 вересня.

"ДП "Завод 410 ГА" в період, що підлягав ревізії, оплачено адвокатському об'єднанню" Юридична фірма "Ілляшев та Партнери" і ТОВ "Перша Українська юридична компанія" за надані юридичні послуги 760 тис. грн, що в 4,75 раз перевищує суму позову, тобто різниця між сумою позову і фактично сплаченими коштами за надання юридичних послуг становить 600 тис. грн ", - сказано в документі.

Керівником "Першої Української юридичної компанії" з травня цього року є Ольга Смирнова, мати заступника керівника Офісу президента України Андрія Смирнова. Крім того, керуючим партнером компанії є київська нотаріус Зоряна Пелех, яка разом зі Смирновою є нинішніми засновниками ТОВ "Дешарт Партнерс", засновником і керівником якого раніше був Андрій Смирнов.

Серед засновників ще однієї фірми, яка фігурує в матеріалах аудиту, адвокатського об'єднання "ЮФ "Ільяшев і Партнери" - Михайло Ільяшев і Роман Марченко, скандальний депутат Київради, через якого була розпущена фракція "Самопомочі".

Перевірка на підприємстві "Укроборонпрому" проводилася в рамках кримінального провадження № 42017081020000040 за ознаками складу кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 та 5 ст. 191, ч. 2 і 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України, яку розслідує Державне бюро розслідувань.

В системі Prozorro даних про закупівлі ДП "Завод 410 ГА" не виявлено.

Як повідомляв "Апостроф", скандал з корупцією навколо закупівлі озброєння в Україні отримав продовження у вигляді трьох кримінальних проваджень проти колишніх чиновників "Укроборонпрому".