Вчені з'ясували, де знаходиться "колиска людства"

Вчені з'ясували, що перші Homo sapiens з'явилися 200 тисяч років тому на території Ботсвани у Південній Африці.

Про це повідомляє CNN.

До такого висновку прийшла група вчених на чолі з Ванессою Хейс з Інституту медичних досліджень Гарвана і Університету Сіднея.

"Деякий час було зрозуміло, що анатомічно сучасні люди з'явилися в Африці близько 200 000 років тому. Однак точне місце виникнення і подальшого поширення наших ранніх предків, - сказала Ванесса Хейс. - Ми змогли точно визначити місце, яке ми вважаємо, що це наша батьківщина людини ".

Це територія знаходиться на південь від басейну річки Великого Замбезі, включає північну Ботсвану і частину Намібії і Зімбабве. Зараз тут пустеля Калахарі.

Крім того, у результаті дослідження з'ясувалося, що Homo sapiens з'явилися близько 200 тисяч років тому і мігрували через 70 тисяч років через зміни клімату. Люди мігрували за двома напрямками - перша хвиля мігрантів вирушила на північний схід, друга - на південний захід. Частина людей залишилася на місці і проживає там донині.

Як повідомляв "Апостроф", американський інженер і підприємець Ілон Маск спрогнозував майбутнє людства і назвав дату апокаліпсису.