RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Як правильно годувати дитину: доктор Комаровський дав важливі поради

Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, як формувати правильні харчові звички у дітей.

Про це лікар повідомив на своїй сторінці в Instagram.

"Синдром чистої тарілки - це стан, що характеризує реакції дорослих на те, вдалося дитині доїсти запропоновану вами порцію їжі чи ні. Доїли й показав чисту тарілку - всі щасливі. Чи не доїв - смуток, шум, метушня, спроби догодувати, пошук хвороб", - пояснив Комаровський.

Лікар наголошує, що не варто примушувати дитину доїдати всю порцію, тому, що у майбутньому надлишок їжі може породити набагато більше проблем зі здоров'ям, ніж її помірний дефіцит.

Крім того, варто пам'ятати, що хвороба сучасної цивілізації - це обмеження рухової активності у поєднанні з надмірною кількістю не найкориснішої їжі.

Комаровський дав кілька порад: не треба хвалити дитину за з'їдену їжу і не треба наполягати на обов'язковому доїданні і обов'язковій демонстрації порожньої тарілки або дна чашки.

⠀ Також лікар зауважив, що "якщо їжа постійно залишається - значить, проблеми не у дитини, а у тих, хто її годує". Це означає, що уявлення про "правильну порцію" не відповідають потребам дитини.

Як повідомляв "Апостроф", жителі Києва активно обговорюють в соціальних мережах харчування в школах для своїх дітей: деякі скаржаться на погану якість їжі, інші ж - повідомляють про успішне впровадження змін.