Свято для кожного жителя країни: Новинський виступив з нагоди річниці визволення Києва від фашистів

У столичному Парку Слави 6 листопада відбулися урочисті заходи з нагоди 76-ї річниці визволення міста Києва від німецько-фашистських загарбників.

Як повідомляє кореспондент "Апострофа", в заході взяли участь ветерани, представники громадських, церковних організацій, політики і жителі Києва.

Учасники урочистостей поклали квіти до Вічного вогню і вшанували пам'ять загиблих воїнів молитвою.

Як зазначив народний депутат Вадим Новинський, день визволення Києва - це свято не тільки для жителів столиці, а й для кожного жителя України.

"Сьогодні - велике свято. Свято не тільки для всіх киян, а й для всієї України і кожного українця, який вважає себе патріотом своєї країни. Сьогодні ми відзначаємо 76-й рік, як місто Київ, духовна столиця України, була звільнена від німецько-фашистських загарбників. Цей день мав величезне значення в історії Великої вітчизняної війни. Тому що саме після визволення Києва у всіх воїнів з'явилася непохитна впевненість в тому, що ворог буде розбитий, переможений, і ми звільнимо нашу країну від фашистських загарбників", - сказав Новінський.

Народний депутат додав, що сьогодні можна спостерігати спроби переписати історію, і таким спробам потрібно перешкоджати.

"У кожному місті день його звільнення - день визволення Миколаєва, Одеси, Херсона, Дніпропетровська, Запоріжжя - завжди зазначається городянами з особливим патріотизмом. І всі українці пам'ятають ці дні, зберігають їх у пам'яті, зберігають у своєму серці. І від серця до серця - передають цю пам'ять своїм дітям. Не дивлячись на всі зусилля попередньої влади, яка намагалася викреслити все це з історії України, переписати історію і представити в іншому вигляді. Навіть зараз у нас відзначається не 75 років визволення України від німецько-фашистських загарбників, а якийсь день вигнання. Тобто, намагаються маніпулювати навіть такими святими поняттями. Потрібно чесно викладати історію. Всім бажаю бути справжніми патріотами країни", - сказав Новинський.

Він нагадав, що сьогодні в Україні залишилося менше 20 тисяч ветеранів війни і держава зобов'язана піклуватися про них.

"Зараз в Україні проживає 17 тисяч учасників бойових дій у Великій Вітчизняній війні. Честь їм і хвала. І потрібно всіляко, не тільки на побутовому рівні, а й на державному, допомагати цим людям. Тому що вони, як правило, живуть досить складно і скромно", - підкреслив Новинський.