Українські військові офіційно отримали катери Island: опубліковано фото церемонії

13 листопада у місті Одеса американські патрульні катери класу Island включили до складу Військово-морських сил Збройних сил України.

Про це повідомляє "Думская".

Катери "Слов'янськ" і "Старобільськ", а також пошуково-рятувальне судно "Олександр Охрименко" тепер офіційно входять до складу Військово-морських сил Збройних сил України.

На урочистостях були присутні заступник міністра з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, командувач ВМС адмірал Ігор Воронченко,екс- глава СБУ, міністр оборони і прем'єр-міністр Євген Марчук, колишній начальник головного штабу ВМСУ адмірал Ігор Кабаненко, американські військові і дипломати.

Під час церемонії виконувач обов’язків голови дипломатичної місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон пообіцяв, що Військово-морські сили України отримають від США ще три катери класу Island.

Як повідомляв "Апостроф", 6 вересня під час брифінгу в Києві американський сенатор Кріс Мерфі і голова підкомітету Сенату у закордонних справах і регіональної безпеки сенатор Рон Джонсон заявили, що до кінця поточного та у наступному календарному році Україна отримає військову допомогу від США