RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Майже 4 місяці літа і коротка зима: український синоптик озвучила вражаючий прогноз

Тривалість теплого періоду вже до середини поточного століття в Україні може збільшиться на 2-3 тижні.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інтерв'ю завідуючої відділом прикладної метеорології і кліматології Українського науково-дослідного гідрометеоінституту, кандидата географічних наук Віри Балабух агентству Укрінформ.

За словами кліматолога, тільки за рік середня температура повітря в Україні може вирости на 1,4 градуса, а на сході країни - на 1,5 градуса.

"При такому зростанні середньої за рік температури повітря тривалість теплого періоду до середини поточного століття в Україні може вирости на 2-3 тижні в порівнянні з теперішнім", - зауважила Віра Балабух.

Існуючі розрахунки вчених показують, що підвищення середньої температури за рік на 0,1 градуса подовжує тривалість теплого періоду на один день. Тому, якщо, за середньооптимістичним сценарієм, середня температура в Україні до кінця століття зросте на 3,2 градуса за рік, тривалість теплого періоду може вирости на цілий місяць.

"Відповідно, і холодний період може стати на місяць коротшим, а суворість зими значно зменшиться", - прогнозує кліматолог.

Як повідомляв "Апостроф", в четвер, 21 листопада, в Україну прийшли перші снігопади. Фотографіями з зимовими видами поділилися користувачі соцмереж.