Apple несподівано "визнала" Крим російським: в мережі хвиля гніву

У Росії з'явилася інформація про те, що американська корпорація Apple - виробник персональних і планшетних комп'ютерів, аудіоплеєрів, телефонів - нібито визнала анексований півострів Крим російським.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

За даними агентства, представники компанії 27 листопада на зустрічі з головою комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Василем Піскарьовим внесли правки в географічну назву Криму, визнавши його суб'єктом РФ.

"Сьогодні у нас з Apple ситуація закрита. Ми бачимо, що, все як хотіли, так і вийшло, ні більше, ні менше. Ми будемо і далі контролювати, щоб не було повернення назад", - сказав Піскарьов.

Після такої заяви мережею прокотилася хвиля гніву. Користувачі звинувачують корпорацію в тому, що вона поступилася справедливістю заради матеріальної вигоди та пропонують заборонити продавати продукцію Apple на території України.


Тим часом блогер з ніком КРЫМский бандеровец у Twitter повідомив про те, що на картах Apple півострів зображається як частина Росії лише на географічній території РФ. В Україні користувачі бачать, що Крим "нічийний" - півострів не належить ні Україні, ні Росії.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що російська журналістка і екс-кандидат в президенти РФ Ксенія Собчак виступила з пропозицією про повернення окупованого Росією Криму, що викликало негатив серед росіян.