RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Суд раптово відпустив з-під варти екс-командира "Беркута": що сталося

У середу, 27 листопада, Київський апеляційний суд звільнив з-під варти екс-командира роти "Беркута" Віктора Шаповалова, який звинувачується в злочинах проти учасників Майдану 2013-2014 років.

Про це повідомляє Адвокатська дорадча група.

Суд прийняв рішення пом'якшити запобіжний захід Шаповалову на нічний домашній арешт без носіння браслета. Підставою для такого рішення стало те, що відповідно до ч. 5 ст. 72 КК ( "Закон Савченко") обвинувачений провів під вартою вже 9 років, з урахуванням системи "день за два". 10 років - максимально можливий термін позбавлення волі, передбачений для злочинів, в яких звинувачується Шаповалов.

Згідно з повідомленням, суд не інформував ні потерпілих, ні їх представників про апеляційній скарзі Шаповалова.

Віктор Шаповалов знаходиться під вартою з 2015-го року. Обвинувальний акт щодо Шаповалова було передано до суду в листопаді 2016 року. У справі за обвинуваченням Шаповалова - 108 потерпілих, і на даний момент триває стадія їх допиту. Наступне засідання у справі має відбутися 18 грудня.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі оприлюднили свіже фото колишнього заступника командира полку київського "Беркута" полковника Сергія Кусюка, який засвітився на розгоні мітингів в Москві.