Лідери "нормандської четвірки" оприлюднили підсумковий документ саміту: фото

Стало відомо про що домовились президент Французької Республіки Еммануель Макрон, канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель, президент Російської Федерації Володимир Путін та президент України Володимир Зеленський.

На офіційному сайті Офісу Президента України з'явився підсумковий документ саміту

В першу чергу "мінські домовленості" продовжують слугувати основою роботи Нормандського формату.

На цій основі вони вирішили таке:

1. Невідкладні заходи зі стабілізації ситуації в зоні конфлікту: припинення вогню, розмінування, звільнення та обмін полонених, нові пункти пропуску через лінію розмежування

2. Заходи з імплементації політичних положень Мінських угод: сторони висловлюють зацікавленість у досягненні домовленостей у рамках Нормандського формату і Тристоронньої контактної групи щодо всіх правових аспектів Закону про особливий порядок місцевого самоврядування (про особливий статус) окремих районів Донецької та Луганської областей – як вказано у Комплексі заходів з виконання Мінських домовленостей від 2015 року – з метою забезпечення його функціонування на постійній основі.

3. Подальші кроки:

Вони просять своїх міністрів закордонних справ та політичних радників забезпечити виконання досягнутих домовленостей, і вони погодилися провести ще одну зустріч у цьому форматі через чотири місяці.

Детальніше про переговори в Парижі і про головні виклики для України, читайте в матеріалі "Апострофа": Ні капітуляції: чого ми чекаємо від Зеленського в Парижі