Нам потрібна Жанна Дарк: поліція оприлюднила розмову про план викрадення дітей Марусі Звіробій

Правоохоронці оприлюднили розмову волонтера і військового лікаря-хірурга Юлії Кузьменко з невідомою слідству жінкою про план викрадення дітей волонтера Марусі Звіробій.

Про це стало відомо на брифінгу МВС.

"Наступна розмова громадянки Юлії Кузьменко свідчить про обговорення певного сценарію із дестабілізації внутрішньої ситуації в країні шляхом обрання сакральної жертви з числа відомих і популярних в суспільстві осіб, а саме - жінок... Співрозмовниці в цьому контексті згадують свою близьку знайому, відомого волонтера і активістку Марусю Звіробій як можливу сакральну жертву", - повідомив заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль.

Після цього була включена аудіозапис розмови.

"Нам потрібен хороший психіатр, хороший режисер і гарний герой. Психіатр, щоб зрозуміти, як на них впливати, режисер, щоб створити хорошу картинку для телевізора. І герой-жертва. Нам потрібна вона, героїня. Попсовий персонаж "Слуги народу" можна переплюнути або геєм, або попом чи бабою", - говорить невідома жінка.

На що Кузьменко їй відповідає, що "потрібно використовувати момент, коли зараз пресують Марусю (Звіробій -" Апостроф ") і Федину (нардеп Софія Федина - "Апостроф") і тупо давануть Марусю, щоб вона взяла на себе".

У розмові обговорюється можливість викрадення дітей Звіробій

"Це непогана тема. Нам потрібна жертва, яку б врятувала вся Україна. Нам потрібна баба-матір. Нам потрібна Жанна Дарк", - впевнена в розмові невідома.

У поліції заявили, що учасники розмови обговорювали викрадення дітей, щоб Звіробій підняла скандал і так чином дестабілізувала ситуацію в країні

Як повідомляв "Апостроф", у справі про вбивство білоруського журналіста Павла Шеремета затримали ще двох підозрюваних - військового медика Яну Дугаров і добровольця Петра Кіяна.