RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Під час обшуку у головного фігуранта справи Шеремета виявили несподівану знахідку: фото

Підозрюваний у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета співак Андрій Антоненко підозрював про обшуки поліції та заздалегідь попросив свого родича винести з квартири вибуховий пристрій.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на слова міністра МВС Арсена Авакова в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Слідство встановило, що перед обшуками один з співмешканців Андрія Антоненка виніс щось зелене, заховане в шафі в Антоненка. Сам Антоненко написав брату своєї дружини: "Терміново йди в квартиру і забери цю зелену штуку". І брат його дружини забирає цю зелену штуку. Ми відслідкували, хто ця людина, ми відслідкували, куди він її виніс. Тому терміново були проведені два невідкладних обшуки у двох волонтерів, з якими мали комунікацію, і третій обшук, який ми провели. Там ми знайшли цей предмет. Це міна МОН-50. Дивно, коли музикант тримає у себе вдома міну, якою можна убити багато людей", - сказав Аваков.

Саме елементи міни МОН-50 знайшли на місці загибелі журналіста Павла Шеремета 20 липня 2016 року. Вибухівку йому підклали під автомобіль.

Наразі слідство встановило, що швагера Антоненка звуть Сергій.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що поліція покищо не вийшла на замовників убивства журналіста Павла Шеремета і просить у цьому допомоги у СБУ.