"Слугу народу" назвали головним плагіатором 2019 року: список всіх номінантів

Народний депутат з фракції "Слуга народу" і глава Комітету з питань науки, освіти та інновацій Верховної Ради Сергій Бабак був визнаний "плагіатором 2019 року" за версією групи вчених "Дісергейт".

Про це представники групи заявили в ефірі телеканалу I-UA.TV.

"Історія з плагіатом Бабака почалася ще три роки тому, восени 2016 року, коли в декількох групах в Facebook, де присутні вчені, з'явилася інформація про плагіат в його публікації з роботи російського студента. Копнули глибше, і навесні з'явилося викриття, що Бабак і у докторській дисертації запозичив чужі тексти", - розповідає Світлана Вовк, кандидат економічних наук.

Сергій Бабак був обраний народним депутатом від президентської партії "Слуга народу" в 2019 року. Він йшов на вибори 11 номером в списку як позапартійний.

Під час церемонії нагородження переможців в номінації "Академічна негідність 2019", організатори назвали також інших номінантів:

  • Костянтин Ващенко, державний секретар Міністерства фінансів за текстові запозичення в докторській дисертації,
  • Петро Ющенко, брат третього президента Віктора Ющенка, за текстові запозичення в докторській дисертації і імітацію дослідження
  • Олександр Яцина, заступник директора Національного інституту раку, за текстові запозичення в докторській дисертації і відкриття "тазового дна".
  • Анна Фотина, за текстові запозичення в докторській дисертації.

Повне відео церемонії:

Як раніше повідомляв "Апостроф", весною 2019 року в мережі стався скандал через сюжет серіалу "Слуга народу", який деякі порахували плагіатом книги з однойменною назвою письменника Василя Рудика.