RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Кропивницькому знешкодили небезпечну наркобанду, яка працювала на "смотрящого за СІЗО": фото і відео

Співробітники кіровоградської поліції припинили діяльність лабораторії з виготовлення метамфетаміну, яку організували мешканці міста Кропивницького під кримінальної "дахом" смотрящого за місцевим СІЗО.

Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Як сказано в повідомленні, нарколабораторія в Кропивницького була влаштована в орендованому приміщенні. Основний компонент для виготовлення психотропної речовини псевдоефедрин учасники групи закуповували в Польщі. Медичний препарат з його змістом незаконно завозили в Україну і надалі доставляли в Кропивницький.

Збутом метамфетаміну займалися абсолютно всі члени злочинної групи. За виручені від продажу наркотиків кошти купувалися складові для виготовлення психотропних речовин, обладнання та автомобілі.

"Для прикриття "бізнесу" з боку інших кримінальних угруповань міста організатор групи щомісяця віддавав відсоток в так званий кримінальний "общак". Надалі ці кошти потрапляли до "смотрящого за СІЗО "на прізвисько "Арсен", - сказано в повідомленні.


У вівторок, 17 грудня, поліцейські оперативники із залученням бійців спецпідрозділу КОРД затримали організатора та одного з учасників групи. Обидва затримані - місцеві жителі.

"За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено близько 300 грамів псевдоефедрину, 7 літрів розчину псевдоефедрину, близько 400 грамів медичних препаратів (таблеток), що містять псевдоефедрин, близько 60 грамів метамфетаміну, 30 літрів спирту і близько 100 грамів марихуани, а також зброю і патрони різного калібру ", - повідомили в поліції.

Затриманим оголошено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Львівській області в результаті масштабної спецоперації Нацполіція викрила синдикат наркоторговців: вартість вилучених наркотиків становить 25 млн. гривень.