Чим загрожує поєднання алкоголю з таблетками: медики зробили серйозне попередження

Напередодні Нового року 2020 медики попередили про небезпеку поєднання алкоголю з таблетками - якщо вже встигли випити, від прийому медпрепаратів краще відмовитися.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Сегодня".

За словами лікаря-дієтолога Інни Раілко, є тільки один препарат, який безпечно вживати з алкоголем, - це активоване вугілля.

"Категорично заборонено приймати такі ліки, як антигістамінні, які призначають проти алергії. Дуже часто після святкового столу люди бояться якихось алергічних реакцій", - зазначила вона.

Також не можна поєднувати алкоголь з заспокійливими препаратами, снодійними і антидепресантами. Під забороною суміш спазмолітиків і горілки, тому, що обидва розширюють судини і це може привести до серцевої недостатності.

Протизапальні засоби в поєднанні з алкоголем можуть викликати кровотечу. Знеболюючі та жарознижувальні засоби збільшують навантаження на шлунок, антибіотики - на печінку.

Нагадаємо, що "Апостроф" підготував щирі і душевні привітання з наступаючим Новим роком у прозі, красиві вірші, а також приклади святкових смс.