RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Українка виступила з незвичайною претензією до Зеленського через його новорічну промову

Українка Юлія Дукач різко розкритикувала президента Володимира Зеленського через те, що у новорічній промові той не вживав слова-фемінітиви та згадав жінок-домогосподарок.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Тексти.org.ua, де Дукач опублікувала свій допис.

"Тому під час новорічної промови президента я рахувала. Рахувала, скількох жінок він згадає в своєму умовному переліку таких різних українців. А назвав він чимало. Адвокат, сангвінік, той, хто сплачує податки, агроном... - всього близько 30 персонажів. Всі такі різні і такі... чоловіки. І серед них лише одна жінка. І знаєте хто вона? "Звичайна домогосподарка".

Я би закрила на це очі і вирішила, що Володимир Зеленський просто не полюбив ще фемінітиви. А кажучи "той, хто сплачує податки", просто мав на увазі і чоловіків, і жінок. Проте навіщо тоді в своїй промові двічі (!) дискримінувати чоловіків, що не мають постійної роботи і ведуть домашнє господарство? І навіщо згадувати жінок лише як домогосподарок?", - написала Дукач.

Додала, що Володимир Зеленський ще за часів своїх виступів на сцені часто озвучував сексистські жарти, а також влітку 2019 року під час закордонного візиту назвав українок "туристичним брендом".

Як повідомляв "Апостроф" раніше, серіал "Слуга народу", який зіграв чималу роль в тому, що президентом України став Володимир Зеленський, - це медійна спекуляція. Так вважає експертка Катерина Ільченко.