RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стріляла в серце: жінка-снайпер бойовиків ДНР шокувала страшним зізнанням про вбивства

У Маріуполі Донецької області, в ході допиту, затримана бойовик ДНР розповіла, як вбивала разом з російськими найманцями громадян України.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Цензор.НЕТ".

Галина Чернікова 1994 року народження з Харківської області, яка перебувала в складі терористичних угруповань з 2014 року, була затримана в 2017 році.

На відео з допиту вона розповіла, як вбивала людей, перебуваючи на службі в угрупованні чеченських найманців ДНР.

"Мені запропонували посаду снайпера, заробіток в районі 1000 доларів на місяць. Привезли невідому жінку на базу, представили, як українського снайпера, в синцях, побита, в крові. Завдання було її вбити. Коли вона побігла, я вистрілила, в груди, в серце. Сказали, що тіло вивезуть. Потім поїхали у бік моря, треба було зайти в хату і винести все цінне. Мене поставили на позицію. Стороння людина спробувала зайти на територію, де проводилася крадіжка. Я в нього вистрілила, в голову. Тіло було завантажено в машину і вивезено в сторону моря. В Новоамбросіївці, Донецька область в підвалі будинку знаходився чоловік, який за дачею доглядав. Граф (чеченський найманець - "Апостроф") дав наказ його вбити, тому що він багато чув. Дали пістолет Макарова, я спустилася по сходах, пересмикнула затвор і вистрілила в голову. Був вивезений, в донецькі очисні споруди", - розповіла бойовик.

Також вона розповіла про двох вбивствах, які зробила в нетверезому стані - за її зізнанням, вона вбила охоронця магазину після словесного конфлікту, а також збила на авто і добила прикладом перехожого.

29 грудня 2019 року її було передано бойовикам ДНР в рамках обміну утримуваними особами.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики, яких українська сторона передала бойовикам ДНР в грудні 2019 року, звинувачуються у вбивствах родичів, близьких, торгівлі наркотиками та інших тяжких злочинах.