RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Значні надходження: в Києві обговорили перспективи українського медичного туризму

14 січня в Києві відбулася міжнародна зустріч, присвячена перспективам розвитку в'їзного медичного туризму в Україні.

Про це передає кореспондент "Апострофа" з заходу.

В ході зустрічі, українські та зарубіжні фахівці в сфері медичного туризму поділилися досвідом і обговорили підготовку до проведення Global Healthcare Travel Forum 2020 року, який пройде в квітні цього року в Трускавці.

За даними Української асоціації медичного туризму (УАМТ), в минулому році нашу країну відвідали з метою оздоровлення близько 65 тисячіноземців (на 5 тисяч більше, ніж в попередній період), що принесло більше $182 млн грошових надходжень. При цьому середній чек з однієї іноземної пацієнта склав $2,8 тисяч проти $2,5 тисячроком раніше.

Цей показник - далеко не межа. Наша країна володіє унікальними мінеральними і рекреативними ресурсами. В одній тільки Львівській області близько 200 джерел мінеральних вод різного напрямку. А за рівнем репродуктивної медицини і клітинних технологій Україну зараховують до світових лідерів.

Виступив на зустрічі засновник Global Healthcare Travel Council (GHTC) і президент Турецької асоціації медичного туризму (ТНТС) Емін Чакмак поділився досвідом своєї країни: в минулому році Туреччину відвідали 1,08 млн іноземних туристів, що дало $ 10,2 млрд надходжень. Середній чек з одного пацієнта склав $9,4 тисяч для порівняння, в США цей показник - близько $ 25 тисяч з пацієнта.

"Досвід нашої країни показує: можна отримувати значні валютні надходження навіть нічого при цьому не експортуючи, а лише залучаючи туристів і надаючи їм медичні послуги. Українському керівництву, можливо, варто звернути більшу увагу на цю статтю доходу. Уважно придивитися до досвіду інших країн, включаючи і Туреччину. У зв'язку з цим мені особливо приємно повідомити, що Туреччина виступить діамантовим спонсором Global Healthcare Travel Forum 2020 на Трускавці", - зазначив закордонний фахівець "Апострофу".

Емін Чакмак, засновник Global Healthcare Travel Council (GHTC) і президент Турецької асоціації медичного туризму (ТНТС)

Нагадаємо, Українська асоціація медичного туризму (УАМТ) об'єднує понад сотню авторитетних вітчизняних медзакладів. Вона була створена в 2013 році, і в свою чергу входить в Глобальну асоціацію медичного туризму (GHTC), що об'єднує 56 країн.

GHTC розвиває вісім напрямків: медичний, спортивний, стоматологічний, кулінарний та туризм для людей з обмеженими можливостями, а також SPA & Wellness туризм і туризм, пов'язаний з Wellness нерухомістю.