RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Держава не зможе захистити людей: в ЗМІ пояснили, чому легалізація грального бізнесу стане фікцією

У четвер, 16 січня, Верховна Рада прийняла законопроект про легалізацію грального бізнесу, однак, у поточному вигляді цей законопроект не дозволить державі організувати належний контроль за діяльністю закладів на гральному ринку.

Про це йдеться у публікації "Поза грою: чому держава не зможе контролювати індустрію азарту" на сайті mind.ua.

У тексті зокрема зазначається, що законопроект передбачає дворічну відстрочку запуску системи онлайн-моніторингу грального бізнесу, це фактично означає, що "на два роки про захист людей можна забути". Але й після, враховуючі лобістські можливості грального бізнесу, не факт, що не відбуватимуться подовження відстрочки, що є поширеною практикою в Україні.

У законопроекті передбачено надходження від азартного бізнесу спрямовувати до спеціального фонду, з якого фінансуватимуться проекти з розвитку спорту, оздоровлення тощо. Але не всі надходження, а лише їх частину. Щодо решти надходжень законопроект не дає відповідей.

"Непрозорість у цьому питанні – поле можливих зловживань", - вказують журналісти.

Слід зазначити, що немає гарантії, що законопроект належним чином доопрацюють до другого читання.

"Кілька місяців експерти наполягали на внесенні правок. Їх не почули. І навряд чи почують у майбутньому. Чому? Думаю, свою роль зіграли два чинники. Перший: припускаю, були включені лобістські можливості (адмінресурс і примітивні хабарі). Другий: непрофесіоналізм. На жаль, влада не має фахівців, що добре знаються на цьому бізнесі. Лобістам вдалося легко ввести в оману чиновників і депутатів. А слухати експертів вони не захотіли", - цитує видання експерта у сфері грального бізнесу, екс-уповноважену АМК Агію Загребельску.