RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Депутат Ради потрапив у скандал через образи і сексизм: опубліковано листування

Народного депутата Антона Яценка звинуватили у сексизмі, образах і тиску.

Відео зі скаргою на нього опублікувала секретар Уманської міської ради Людмила Кирилюк на своєму YouTube-каналі.

Про поведінку нардепа розповіли робітниці виконавчого комітету Уманської міськради. Вони записали звернення до Верховної Ради.

"Ми, жінки, що працюють в органах місцевого самоврядування, вважаємо негідною поведінку народного депутата Антона Яценка. У своїх кишенькових інтернет-ресурсах він поширює брехливу інформацію про жінок-співробітників міської ради. Це прямий тиск, в тому числі за статевою ознакою", - йдеться в їх зверненні.

Одночасно у відео є скріншоти листувань депутата з представницями міськради. На них нібито Яценко обзиває жінок, звинувачує в інтимних зв'язках з керівництвом і загрожує пресою.

Працівниці Уманської міськради звернулися до комітету з питань депутатської етики Ради з проханням розібратися в справі. Там вважають дії Яценко спробою тиску на органи місцевого самоврядування напередодні місцевих виборів.

Відзначають, що Яценко в подібний скандал потрапляє не вперше. У лютому 2018 року нардеп висловив упевненість, що комунікаційниця Громадського руху "Чесно" Юлія Решитько отримала роботу "через ліжко". Вона вже прокоментувала нову історію з Яценко.

Як повідомляв "Апостроф", в соціальних мережах обурили слова народного депутата з групи "Відродження" Антона Яценко про події часів євромайдан.

Також раніше користувачів мережі обурили висловлювання народного депутата Антона Яценка на адресу "бійця-кіборга" Олега Гервасій.