RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Це виклик не тільки для України: експерти зробили важливу заяву щодо долі антиросійських санкцій

Санкції повинні залишатися ключовим інструментом тиску на Росію з метою відновлення українського суверенітету і територіальної цілісності.

Такої думки дійшли українські та італійські експерти в сфері зовнішньої політики під час круглого столу, організованого Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД) спільно з Istituto Affari Internazionali (IAI) за підтримки Міжнародного фонду "Відродження"

Експертне обговорення, в якому взяли участь понад 80 дипломатів, аналітиків і експертів, відбулося у вівторок, 28 січня, в столиці Італії Римі.

З доповідями виступили експерт МЦПД в галузі міжнародного права і прав людини Анастасія Глушко, головний радник МЦПД Василь Філіпчук та науковий керівник Istituto Affari Internazionali (IAI) Стефано Сільвестрі.

Як сказано в прес-релізі МЦПД, серед країн Євросоюзу саме Італія є однією з больових точок через заяви італійських компаній про серйозні втрати від російських санкцій. Крім того, від італійських політиків постійно звучать заклики переглянути, пом'якшити і навіть відкинути санкційний тиск.

Однак, учасники дискусії відзначили необхідність продовження санкцій проти Росії, оскільки дії РФ в Україні - це виклик не тільки для нашої країни, а для всього міжнародного співтовариства, тому вони повинні отримати загальний скоординовану відповідь.

"Санкції, як інструмент "between wars and words", залишаються єдиним способом тиску на зовнішню політику Росії і одночасно обмеження її руйнівного для міжнародної безпеки потенціалу", - підкреслила експерт МЦПД в галузі міжнародного права і прав людини Анастасія Глушко.

Експерти МЦПД окремо відзначили, що несправедливе рішення італійського суду щодо укладення українського добровольця, громадянина Італії Віталія Марківа, має бути переглянуто.

Як повідомляв "Апостроф", в Європейському союзі прийняли рішення розширити санкції проти Росії, введені через анексії Криму.