Привезуть під Київ: розкрито деталі евакуації українців із зараженого коронавірусом міста

Українців, які будуть евакуйовані з провінції Хубей в Китаї, перевезуть в санаторії в Київській області і розмістять там на карантині на 14 днів.

Про це розповів в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) Міністерства охорони здоров'я України Ігор Кузін.

"Визначено два заклади закритого типу. Це не лікарні, це установи санаторного типу", - сказав він.

Чиновник МОЗ зазначив, що 51 людина підписала згоду на евакуацію і перевезення в санаторій під карантином. Фахівці в даний момент обговорюють технічні та логістичні деталі перевезення українців. Відомо, що евакуйованим видадуть маски, а екіпажу літака - костюми спецзахисту, також з ними будуть два лікаря. У той же час відмовити в польоті можуть тим, хто відмовляється від спеціальних діагностичних процедур.

"Ні в які капсули ці люди поміщатися не будуть. Транспортні засоби будуть дезінфікувати в звичайному режимі. Людині може бути відмовлено у вильоті, якщо він не дає згоди на проведення протиепідемічних або профілактичних заходів. Це є механізмом впливу на тих осіб, які планують евакуацію в Україна", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", за даними на 31 січня в Китаї, де вперше зафіксували смертельно небезпечний коронавірус, перебували 93 українця.