У Чорнобилі знайшли "пожирателя" великих доз радіації, який може радикально змінити світ

Вчені NASA почали активне вивчення дивного грибка Cryptococcus neoformans, який був виявлений на Чорнобильській АЕС, він харчується радіацією.

Про це повідомляє американський портал MSN.

На Чорнобильській АЕС грибок розростається і процвітає харчуючись неймовірними дозами радіації.

Дослідники з'ясували, що чорний грибок має в своєму складі дуже багато меланіну - пігменту, що відповідає за те, щоб наша шкіра темніла від засмаги.

Виявилося, що меланін поглинає небезпечне випромінювання, перетворюючи його в енергію. Цей процес чимось нагадує перетворення вуглекислого газу в кисень за допомогою фотосинтезу.

Вчені вважають, що грибки типу Cryptococcus neoformans людина може навчитися використовувати також, як, свого часу, на основі цвілевих грибів Penicillium notatum був відкритий перший антибіотик пеніцилін. Грибки Cryptococcus neoformans можуть допомогти створити речовини, які одночасно будуть блокувати смертоносне радіоактивне випромінювання і одночасно перетворювати його в нескінченно поновлюване джерело енергії.

Зараз дослідження NASA в цій сфері очолює біотехнолог Кастурі Венкатесваран. За його ініціативи невелику кількість грибка Cryptococcus neoformans було відправлено на Міжнародну космічну станцію, де космонавти під керівництвом вчених, що перебували на віддаленому зв'язку, провели кілька дослідів. Адже в космосі рівень радіації підвищується в порівнянні з Землею.

Результати проведеного експерименту ще не опубліковані.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в зоні Чорнобильської атомної електростанції пустили в експлуатацію і передали Україні нове укриття, так званий новий безпечний конфайнмент.