RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Українці попрощалися з бійцем ЗСУ, який загинув в жорстокому бою на Донбасі: фото і відео

У Полтавській області пройшла церемонія прощання з 22-річним гранатометником 72-й ОМБр Максимом Хітайловим, який загинув на Донбасі 18 лютого в бою за опорний пункт "Баня".

Про це повідомляє "Суспільне.UA".

Бійця поховали в селі Вирішальне Лохвицького району, на сільському цвинтарі.

"Я спочатку побачила в Facebook, подумала, що це неправда. Почала перевіряти, дзвонити і виявилося, що це правда. Я була в шоці, просто не повірила. Не знала, що таке станеться. Йому 10 днів залишалося і було повертатися", - говорить однокласниця бійця Катерина Кілиб.

Максим Хітайлов (позивний Хітмен) народився 7 жовтня 1997 року в селі Велика Знам'янка Кам'янсько-Дніпровського району Запорізької області, з дитинства жив у селі Вирішальне на Полтавщині. У 2013 році став переможцем конкурсу Міносвіти "Кришталева сова".

У квітні 2019 го вступив на військову службу за контрактом. Служив гранатометником 72-ї окремої механізованої бригади. Загинув 18 лютого вранці в районі хутора Вільне Попаснянського району Луганської області від смертельного кульового поранення, нанесеного снайпером найманців РФ при обстрілі спостережного пункту "Баня".

Як раніше повідомляв "Апостроф", фотографію загиблого Максима Хітайлова продемонстрував на засіданні ООН заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця під час свого виступу про злочини Росії на Донбасі.