Обсервація - це не карантин: глава МОЗ Скалецька пояснила різницю

За словами міністра Зоряни Скалецького, між поняттями "обсервація" і "карантин" є істотні відмінності, які необхідно враховувати при оцінці ситуації з коронавірусом в Україні.

Про це з посиланням на Facebook Зоряни Скалецької пише Еспресо.

"Хотіла б уточнити. Обсервація і карантин істотно відрізняються. Карантин - це той режим, який оголошується на зоні, на певній території, яка має значне поширення зараження і де потрібно контролювати пересування людей", - наводить слова Скалецької видання.

Як пише видання з посиланням на міністра, в Україні не зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом, тому не можна говорити про карантин, а люди, розміщені в санаторії в Нових Санжарах, знаходяться там на обсервації, тобто під постійним медичним контролем протягом 14 днів, щоб переконатися, що вони не є носіями вірусу.

"Якщо ми говоримо про обсервації, то це тоді, коли ми маємо здорових людей, які поміщені в умови ізоляції для постійного медичного спостереження. Для того щоб виключити поширення вірусу", - пояснює Скалецька.

Міністр охорони здоров'я рекомендує користуватися офіційними джерелами інформації і не піддаватися паніці.

"Прохання: зберігайте спокій, користуйтеся тільки перевіреною інформацією, яка знаходиться на сайті Міністерства охорони здоров'я. І будьте здорові", - бажає міністр.

20 лютого українці та іноземці, евакуйовані з китайської провінції Ухань, були поміщені на двотижневу обсервацію в Нових Санжарах. Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька весь період обсервації також проведе в Нових Санжарах.