RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Аграрії просять зняти Ситника з посади голови НАБУ через тиск на бізнес

Більше 1500 аграріїв вийшли на мітинг до Верховної Ради з вимогами звільнити з посади директора НАБУ Артема Ситника, якого звинувачують у тиску на бізнес і загрозу зриву посівної кампанії.

Як повідомляють "Українські новини", співробітники аграрного холдингу "Укрлендфармінг" скандували гасла "Ситник - вірус, що знищує країну", вони вказали, що НАБУ не повинен очолювати чиновник, занесений до реєстру корупціонерів.

"Закликаємо президента закінчити справу, яке Верховна Рада почала - звільнення корупціонера Ситника. Компанія, яка за три роки заплатила 8 млрд податків в бюджет, і яка дає роботу на селі 27 тисячам людей, не повинна бути знищена хворими амбіціями одну людину", - прокоментувала операційний директор "Укрлендфармінг" Галина Ковток.

Аграрії сподіваються, що оскільки депутати розглядають питання звільнення низки міністрів і керівників правоохоронних органів, вони винесуть рішення і щодо Ситника, постанову за відставку якого в Раді вже зібрало 216 підписів.

"Ситник зловживає службовим становищем, і в силу особистих претензій до нашого власнику тероризує співробітників, загрожує їм звільненням, через що вони протестують. НАБУ без процесуальних документів, порушуючи законодавство, щодня проводить допити співробітників" Укрлендфармінг "і намагається витягнути конфіденційну інформацію про справу , до якого ці люди не причетні ", - розповів директор підприємства" Авангард "Василь Марчук.

"Скоро посівна, і ми повинні бути на роботі, але стоїмо тут. Все, чого ми домагаємося, щоб нас залишили в спокої. Нам добре працювати тут, і ми не хочемо через втрату робочих місць емігрувати на заробітки в Польщу", - сказав працівник одного з підприємств "Укрлендфармінг" в Полтавській області (ТОВ "Агрокрай").

Це третій мітинг з початку року - раніше співробітники "Укрлендфармінг" передали вимоги з 30 тисячами підписів президенту і членам Кабінету міністрів.

Раніше проти власника агрохолдингу "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка НАБУ відкрило виробництва, в рамках яких без санкції суду початок допити 10 тисяч працівників підприємства. Директора НАБУ Артема Ситника звинувачують в помсти власнику агрохолдингу через те, що головним свідком сторони обвинувачення в суді над Ситником, де його визнали винним у корупції, був радник сестри Бахматюка.

"Укрлендфармінг" - найбільший український агропромисловий холдинг, який управляє найбільшим в країні банком родючого чорнозему - 500 тис га, займається вирощуванням сільськогосподарських культур і насіння, виробництвом цукру, тваринництвом і дистрибуцією сільгосптехніки. У його склад входить агропромислова група "Авангард", компанії якої спеціалізуються на виробництві курячих яєць (з проектною потужністю 1,6 млрд яєць на рік) і продуктів яєчної переробки, які експортуються в близько 40 країн.