RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В Україні зробили тривожну заяву про ще одного захворівшого коронавірусом

Український дипломат, який працює в одній з країн, заразився смертельним коронавірусом, від якого страждають багато країн світу.

Про це повідомляє прес-служба МЗС з посиланням на слова міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

"Зафіксовано перший випадок захворювання дипломата в одній з країн світу. Закордонні дипломатичні представництва тимчасово переходять на дистанційний режим роботи, щоб зберегти здатну мережу допомоги українцям по всьому світу", - зазначив Кулеба.

Особливого режиму будуть дотримуватися один тиждень - з неділі, 15 березня, по п'ятницю, 20 березня включно. Всі функції дипломатичні установи продовжать здійснювати. У цей час будуть займатися посиленою обробкою запитів громадян.

"Особливий режим роботи - це не закриття наших посольств і консульств. Йдеться тільки про тимчасові захисні заходи для працівників дипслужби і перехід на онлайн і дистанційну форму всюди, де це можливо. Всі продовжують працювати в режимі максимальної мобілізації. Навантаження божевільне, не скрізь у нас для нього є достатні ресурси, але ми робимо все, щоб оперативно вирішувати проблеми", - заявив Кулеба.

Гаряча лінія МЗС для українців за кордоном буде працювати без змін і вже посилена додатковими можливостями для обробки звернень. Поштові скриньки МЗС та закордонних дипломатичних установ України для письмових запитів продовжують працювати в цілодобовому режимі.

Крім того, громадяни можуть звертатися до співробітників дипломатичної служби через повідомлення на офіційні сторінки посольств і консульств в соціальних мережах. МЗС дало спеціальне доручення обробляти запити в посиленому цілодобовому режимі. Адреси сторінок для звернень можна знайти на сайтах закордонних дипломатичних установ.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі запустили інформацію про те, що в Тернопільській області у жінки, яка повернулася з Італії, тести показали позитивний результат на коронавірус COVID-19.