У МЗС розповіли про долю українців, евакуйованих з Італії, відео

З Італії, в якій тільки за добу від коронавірусу померли майже 400 осіб, в неділю, 15 березня, евакуюють 123 українців.

Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Спочатку було 126 осіб (на початку брифінгу Кулеба говорив, що буде евакуйовано 98 туристів, які в кінці тижня застрягли на кордоні Італії та Словенії, а також 27 громадян України, які виявили бажання повернутися на батьківщину, - "Апостроф"), але цифра зменшилася до 123, тому що три людини з додаткового списку не прибули вчасно в аеропорт", - сказав він.

При цьому, міністр інфраструктури Владислав Криклій в свою чергу, заявив, що прибуття до Києва борту SkyUp з евакуйованими очікується близько 23.00.

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що всі громадяни, які сідають на борт, пройдуть три етапи клінічних випробувань з боку італійських і українських медиків.

"Все, кого ми перевеземо, будуть без симптомів, з підтвердженими лабораторними результатами, що хвороба відсутня. Ми запропонували всім пасажирам заповнити анкету зі згодою на добровільну самоізоляцію: після прильоту вони відправляться в самоізоляцію в домашніх умовах. За порушення умов самоізоляції передбачено певну відповідальність, тому ми будемо робити вибірковий контроль (з анкет ми знаємо, хто де живе), щоб унеможливити поширення коронавирусної інфекції", - підкреслив Ляшко.

Докладніше про пандемію коронавірусу і загрози для економіки України читайте в матеріалі "Апострофа": Економіка на карантині: скільки втратить Україна через коронавірус.