RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні вже десятки осіб порушили карантин: фото, відео і заява поліції

В Україні станом на 19 березня працює 15 тисяч мобільних груп поліції, що виявляють порушення заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Про це розповів заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, передає відділ комунікацій поліції.

За його словами, розпочали роботу контрольно-перевірочні пункти, на яких будуть перевіряти стан здоров’я громадян. Поліцейські контролюватимуть виконання перевізниками та суб’єктами господарювання обмежень, встановлених урядом. Зокрема, за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП України було складено: 10 протоколів - у Донецькій області, 7 – у Києві, 6 – у Херсонській, 3 – у Київській, по 2 – у Полтавській та Чернігівській, по одному – в Одеській та Чернівецькій областях.

"Пріоритетом поліції зараз є профілактичні заходи, ми проводимо роз’яснювальну роботу, особливо з тими суб’єктами господарювання, хто надає послуги пасажирських перевезень. Однак уже на території держави складено 32 адміністративні протоколи, зокрема найбільше – у Донецькій області", - зазначив Фацевич.

Щодо Києва, в поліції розповіли про 3 факти порушень за ст. 44-3 КУпАП, два з яких - під час перевірки пасажирських перевезень. У першому випадку водії, не дотримуючись вимог постанови уряду, перевозили понад 10 пасажирів, у другому - магазин побутового обслуговування всупереч закону продовжив свою роботу.

Поліцейські провели роз’яснювальну роботу щодо недопущення порушень санітарно-протиепідемічних правил і норм. Протоколи передані до суду, порушникам загрожує штраф від однієї до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на одній із зупинок громадського транспопорта в Києві сталася штовханина, кияни намагалися зайти скоріше в автобус, оскільки лише 20 осіб може там перебувати одночасно за розпорядженням влади. На місці працювала поліція, але їм довго не вдавалось заспокоїти людей.