RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Карантин по-українськи: епідеміолог назвав головну небезпеку через коронавірус

Епідеміолог Андрій Александрін прокоментував недавні слова колишнього заступника Уляни Супрун Павла Ковтонюка, що "карантин без епідемії - це як одягання медичних масок на здорових людей" і назвав головну небезпеку пандемії коронавірусу в Україні.

Про це він розповів "Апострофу".

Він не вважає, що карантинні заходи малоефективні і безглузді. Оскільки, їх дійсно доцільно вводити до того, як почалося масштабне поширення тієї чи іншої інфекції - щоб уникнути масового зараження і поширення захворювання.

"Тому частково я підтримую дії влади. Але якщо у нас ввели карантин, його потрібно дотримуватися. А якщо у нас забиті маршрутки - це не карантин. Або частина лікувальних установ створюють ажіотаж. Люди похилого віку йдуть туди, стоять в чергах, створюється скупчення людей, які становлять найбільшу небезпеку", - сказав Ковтонюк.

За його словами, карантинні заходи в Україні недопрацьовані і часом створюють небезпеку для громадян.

"Але я навіть вдячний коронавірусу, що він показав всі прогалини нашої системи охорони здоров'я. І нам дійсно є що покращувати і вдосконалювати. Нам потрібно вводити персональну відповідальність керівників міністерства охорони здоров'я за ті заходи, які вони впроваджують або проводять. Щоб вони несли кримінальну або адміністративну відповідальність за свої діяння. Тому що у нас виходить, що вони приходять, роблять все, що завгодно, йдуть у відставку - і ніхто ніякої відповідальності не несе", - підсумував епідеміолог.

Повний текст інтерв'ю Андрія Александріна "Апострофу" читайте тут - Держава плює на всіх медиків, ми знаходимося на межі - епідеміолог.