Не давали шансів: мережу приголомшила дивовижна історія порятунку українки від коронавірусу в Італії, відео

Перша українка, яка видужала від коронавірусу в Італії, Павлина Шамбір розповіла як їй вдалося вижити в охопленій пандемією країні.

Коронавірус почав вбивати з новою силою: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє ТСН.

Коронавірусом вона захворіла три тижні тому, стан її був важким.

"Я тиждень була вдома з температурою, але на четверту добу я перестала ставати на ноги, були страшні болі, навіть до волосся не могла доторкнутися, до вечора я не змогла набрати кисню. Мене швидка відвезла в лікарню, у мене було тільки 22% кисню, тому потрібен був апарат ШВЛ, але сил вже не було, мене перевозили", - розповідає жінка.

Вона розповіла, що вижила завдяки італійському професору, який застосував для її лікування унікальну методику, хоча лікарі в приймальному відділенні були переконані в її швидкій смерті.

"Перша професорка сказала, що я вже все. Я ще була в свідомості і я чула це й не розуміла, як може бути "все", якщо я чую це, я знала, що ще не кінець. Далі три дні у мене зникли з пам'яті. 56 годин я була на апараті штучної вентиляції легенів. Зараз у мене просто порвана горловина, мені здається що там кров є", - розповіла Павлина.

За словами українки, італійські медики її просто врятували, адже ускладнював хворобу ще й цукровий діабет. Лікували її експериментальним італійським методом, який схожий з лікування ревматизму.

"Метод був придуманий італійським професором на лікуванні ревматоїдного артриту, документи у мене всі є, але інформація в них конфіденційна, щоб не почали виробляти щось подібне підпільно і не постраждали наші громадяни", - розповідає Павлина.

Жінка додає, що за цим протоколом лікували лише 5 осіб, але у всіх була позитивна динаміка. Тільки на 4 добу відзначалося швидке поліпшення.

Зараз вона вже вдома, але 14 днів повинна залишатися на самоізоляції. Два рази на тиждень її забиратимуть в лікарню і "вчитимуть" правильно дихати, щоб постраждалі легені насичувалися киснем.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що станом на вечір 28 березня, кількість підтверджених випадків коронавірусу в Україні зросла чи не в два рази - до 356.

Нагадаємо, що в Україні на даний момент немає документа, який би дозволив лікарям призначати пацієнтам з коронавірусом препарати для їх лікування.