RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Член оперативного штабу: статистика захворюваності почне різко зростати

За даними МОЗ, станом на 30 березня, в Україні зафіксовано 548 лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом, хоча статистика насправді не відображає реальний стан справ.

У цьому впевнена лікар-інфекціоніст, член оперативного штабу із запобігання поширенню короновірусу Ольга Голубовська, додавши, що проблема в тому, що протестувати всіх бажаючих держава просто не може.

"Потрібно без фанатизму. Всі країни відчувають гострий дефіцит, в тому числі, і з тестами. Це ж не просто раз протестував і все. Ми ж скільки беремо контрольних проб у хворих людей. На одного пацієнта може припадати до п'яти разів тестувань. Ми не можемо протестувати всіх підряд, кому хочеться. Весь світ пішов по такому шляху: тестують хворих з підозрою, тісні контакти. Білоруси, наприклад, тестують методом ПЛР всіх, хто повернувся в їхню країну. Але у них немає такої величезної кількості тих, хто повернувся як у нас. Але у нас зараз доступ до тестування розширюється, відповідно і буде рости кількість виявлених випадків", - говорить вона.

За її словами, на даний момент все впирається в кількість тестів і логістику.

"Як зараз забезпечити тестування всім, хто цього хоче? Де взяти ресурс? Адже ці люди з підозрілим випадком і легким перебігом захворювання не повинні нікуди виходити. Хто повинен до кожного з них поїхати і протестувати? Ну і ми ж не очікували, що в нашій країні, з розваленими державними інституціями і фінансуванням медицини за залишковим принципом, буде краще, ніж в США чи інших країнах", - зазначила лікар-інфекціоніст.

Детальніше про коронавірус і велику проблему в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": Проти України було скоєно злочин і зараз ми безсилі перед коронавірусом - доктор медичних наук.