RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

УПЦ і Фонд Новинського передали 100 тисяч ПЛР-тестів до всіх областей України

Ієрархи Української Православної Церкви у всіх областях України передали медикам тести (DialPlexQ 2019 nCoV), які Фонд Вадима Новинського в честь Покрова Пресвятої Богродіци закупив в Південній Кореї.

Про це повідомили в прес-службі Фонду.

Тести розподілені в усі обласні спеціалізовані лабораторії. Зокрема, 12,5 тисячі тестів передані до Київської міської лабораторний центр і вірусологічну референс-лабораторію "Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я". Ще 5,5 тисячі тестів передані до Дніпропетровської клінічної лікарні ім. Мечникова і Головний військовий клінічний госпіталь - медустанову, де проходять лікування бійці із зони Операції об'єднаних сил.

У Фонді додали, що в Миколаївській, Херсонській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій і Харківській областях УПЦ, крім тестів, передала лікарням додатково засоби індивідуального захисту для медиків. Раніше лікарні областей отримали також від Фонду Вадима Новинського тисячі біозахистних костюмів і респіраторів надзвичайно захисту для лікарів.

Однією з перших тест-системи отримала Херсонська область. Сюди поставлені 40 систем на 4000 тестів, 1060 захисних окулярів і 550 посилених медичних масок.

"Хочу в черговий раз подякувати тим, хто допомагає. Тих, хто об'єднується незалежно від віросповідання чи політичних уподобань. ... Хочу подякувати Українську православну церкву, Фонд Вадима Новинського, а також тих, хто в рамках роботи антикризового штабу надає допомогу. Особливо хочу подякувати медикам , які знаходяться на передовій цієї боротьби", - цитує прес-служба голови Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Гусєва.

Митрополит Полтавський і Миргородський Филип, який передав 2900 тестів і засоби біозахисту для клінік Полтавської області зазначив: "Ця спільна акція УПЦ і Фонду Вадима Новинського відбувається з благословення Предстоятеля нашої церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Це дуже важлива акція, тому що все українське суспільство переживає "навалу" в зв'язку з цією хворобою, і ми сподіваємося, що це буде невелика, але все ж допомога для нашої Полтавщини".

Раніше, Предстоятель УПЦ Блаженніший митрополит Онуфрій і засновник Фонду Вадим Новинський передали лікарям Олександрівської клінічної лікарні (м Київ) апарат штучної вентиляції легенів останнього покоління, розрахований на одночасну роботу з двома пацієнтами, а також 100 захисних костюмів багаторазового використання і 100 окулярів. До цього Блаженніший і Вадим Новінський передали апарат ШВЛ і таку ж кількість захисних костюмів і окулярів для медиків в Дитячу обласну лікарню Чернівців.

Борт з 100 тис ПЛР тест-системами прибув в Україну в понеділок. Вантаж був доставлений по лінії МЗС за сприяння Офісу Президента.

Тест-системи DialPlexQ дозволяють встановлювати наявність інфекції методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) в реальному часі. Системи мають сертифікат європейського відповідності і дозволяють діагностувати захворювання з точністю 99%. Фонд виділив на їх закупівлю понад 1,5 млн дол.