У ЗМІ розповіли, як фірма "Слуги народу" Негулевського стала лідером області з "ремонту" доріг

Член комітету Верховної Ради з екології, депутат "Слуги народу" Ігор Негулевскій виявився фігурантом низки корупційних скандалів, пов'язаних з ремонтом доріг.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Негулевський пройшов до парламенту за мажоритарними списками з Миколаївської області, до ВРУ він був директором компанії "Софія Граніт" з виробництва декоративного каменю та постачання щебеню. Іноді компанія проводила ямковий ремонт доріг.

У Раді він об'єднався з главою комітету з інфраструктури Юрієм Киселем - співвласником будівельної компанії "Біант", який вже став фігурантом скандалу з тиском на поліцію в Кривому Розі через його зацікавленість у активах "Криворіжсталі".

Фірма Негулевського за півроку виграла тендерів на 25 млн гривень і лідером по ремонту доріг в області, дані про що відображені в базі YouControl.

Журналісти "Watchdogs" зацікавилися роботою компанії і виявили, що якість доріг після ремонтів "Софія Граніт" не поліпшилася, а Службу автодоріг така робота цілком влаштувала - вона навіть розділила ділянки доріг на різні тендери, щоб "Софія Граніт" точно перемогла в конкурсах. З початку 2020 року компанія вже отримала 7 млн гривень з бюджетів.

Також журналісти з'ясували, що в компанії "Софія Граніт" працює всього 10 осіб, і у неї немає своєї техніки для ремонту, а також досвіду аналогічних робіт, тобто виграти в тендерах вона не могла.

Варто зазначити, що під час передвиборної кампанії Негулевський записував кілька відеороликів з критикою попередньої влади, вказуючи, в тому числі і поганий ремонт доріг через корупційні схеми. Тендер на ремонт тієї ж дороги, про яку він записав відео, виграла його "Софія Граніт" і в результаті її стан абсолютно не змінився.