RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Біолог розповіла про "суперзахист" у дітей від коронавірусу

Чеський молекулярний генетик і вірусолог, керівник приватної лабораторії Tilia Laboratories Соня Пекова пояснила, чому коронавірус SARS-CoV-2 майже не шкодить дітям.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Радіо Свобода".

Вона розповіла, що існує феномен, який в вірусології називається винятком суперінфекції. Коли клітина інфікована вірусом певної групи, і цей вірус відносно нешкідливий для організму, більш небезпечні віруси з тієї ж групи в цю клітку проникнути вже не можуть.

"Тому, якщо в клітину потрапляє який-небудь нешкідливий коронавірус, який викликає простуду, яких у дітей завжди повні дихальні шляхи - тому у дітей завжди течуть соплі, - SARS-CоV-2 її навіть, так би мовити, не подряпає, тому що вона зайнята. Думаю, це могло б бути правдою, тому що поки не описаний жодний випадок важкого розвитку хвороби у маленьких дітей і жодна смерть", - вважає вірусолог.

З приводу дитини, молодше року, померлої в США з діагнозом COVID-19, Пекова додала, що навіть якщо вона загинула саме від коронавірусу, навіть тоді це був би перший випадок, притому що дітей в світі величезна кількість.

"Якійсь надефективний захист у дітей є, і це точно не їх імунітет, тому що імунітет у них тільки будується і вони постійно хворіють", - резюмувала вона.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 12:00 3 квітня, в Києві зафіксовано ще 9 випадків зараження COVID-19. Також від коронавірусу померли дві людини: дві жінки 56 і 69 років.