RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Син прикривав спину батька: в мережі поділилися історією про українців, які воювали на Донбасі, фото

Українському бійцю, який воював на Донбасі, врятували зір, а його підтримує батько, з яким вони разом захищали Батьківщину.

Про це повідомляє волонтер Андрій Танцюра на своїй Facebook-сторінці.

З Донбасу прибув борт з пораненими воїнами ЗСУ. Серед них був і молодий хлопець Женя, який осліп через травму. Лікарі клініки ім. Філатова допомогли йому. Вже через тиждень хлопець зміг бачити. Однак поки з'явився тільки предметний зір - не чіткий, тільки на правому оці.

Як відомо, в медустанові Жені була видалена травматична катаракта і внутрішньоочний крововилив, паралельно був видалений уламок, також було проведено заміну кришталика. Лікування триває на базі відділення офтальмології Одеського військового госпіталю.

Також поруч з хлопцем лежить і його батько - командир Анатолій Васильович, позивний "Майстер".

"Два виходи в сектор батько і син пройшли разом, величезна кількість бойових виходів, коли спину батька прикривав його син! На початку війни батько, вже будучи на фронті, говорив синові: "Не всі повинні бути тут, на війні, хтось повинен бути там... ти молодий... навчання... дівчата - живи повним життям!". "Майстер" дуже хотів, щоб син здобув вищу освіту і дуже не хотів, щоб він воював. За універ Женя дав обіцянку - і його він закінчив. А в один прекрасний момент, три роки тому, на телефоні "Майстра" пролунав дзвінок: "Тато, я вже в Старичах!" (учебка, Яворський полігон). Батько досі не може описати всю гаму пережитих почуттів тоді... З тих пір батько і син разом, пліч-о-пліч і в радості, і в горі... і там на передовій, і тут - в Одеському військовому госпіталі!", - написав волонтер Андрій Танцюра.

Також він подякував за допомогу всім, хто не залишився байдужим до біди українців, які воювали за Батьківщину. Також волонтер вказав свою карту для подальшої допомоги: ПриватБанк 5168 7551 1265 2942 Танцюра А.В.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі розповіли історію військовослужбовця Ольги, яка вже три роки служить в бойовому підрозділі на посаді навідника кулемета.