RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Кілька днів від народження: у Львові коронавірус запідозрили у немовляти

У львівській обласній дитячій лікарні з підозрою на коронавірус перебуває немовля, якому всього чотири дні, у дитини діагностували пневмонію і вона перебуває на штучній вентиляції легень.

Коронавірус вбив 73 тисячі осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Дитині вже провели одне дослідження на коронавірус, результат – негативний.

У понеділок, 6 квітня, біоматеріал дитини відправили ще на одне дослідження, результат якого буде відомий завтра, 7 квітня.

Дитину в лікарню привезли з одного з районів Львівщини. Підозра виникла тому, що батько дитини нещодавно повернувся з-за кордону. Батьків також обстежують на коронавірус.

Дитяча лікарня ОХМАТДИТ, як повідомила Олександра Бурда, визначена базовим стаціонаром для госпіталізації дітей з підозрою чи підтвердженою інфекцією COVID-19.

"З минулої п’ятниці в лікарні не приймають планових і ургентних хворих. Лікарня готується надавати медичну допомогу дітям з підозрою на коронавірус і тим, у кого вже діагностували коронавірусну інфекцію. З 1 квітня стартувала медична реформа, згідно з якою відтепер НСЗУ буде платити лікарні виключно за надані медичні послуги. Оскільки ми зараз не надаємо медичних послуг пацієнтам у зв’язку з пандемією коронавірусу, то нічого заробити наразі не можемо", – каже директор лікарні Олександра Бурда.

Як повідомляв "Апостроф", з понеділка, 6 квітня, в Україні почали діяти посилені карантинні заходи.