RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Дивом вижив: волонтер поділилася історією про побитого в Миколаєві кіборга і показала фото

Волонтер Ірина Альчинська розповіла історію десантника Олександра Беспалова, якого 8 квітня побив водій маршрутки у Миколаєві.

Про це написала в Facebook Альчинська.

"Хлопчик-Воїн в ДАПі. Її зробив Лойко. Ці фото тоді вразили світ. Прозорі здивовані очі і розтрощений, обпалений війною термінал. Поранення Сашки було таким страшним, що в Дніпрі не давали жодного шансу на життя. Жодного. Як він вижив- знає лише Бог. І трохи лікарі Дніпра.Мені передали його львівські волонтери. Леся Мальків написала вночі: більше нікого просити, не залиште", - розповіла Альчинська.

Вона пише, що регулярно їздила до нього у шпиталь, підтримувала як могла та вмовляла жити.

"Просила, сварила, вмовляла, погрожувала. Повірити, що він не каліка. І він не один. Ми поряд. А він боявся даже заходити без мене на МСЕК. Так і сказав їм - я з Ірою тут буду. І ледь не впав, коли просили зняти взуття. І я хапала за руки лікарів. Просила: будьте милосердними до нього, будьте обережними. Бо пластина в голові викликає сильні судоми. Не злякайте його недовірою. Поможіть нам жити. І лікарка - невропатолог майже розплакалась в коридорі від жаху, що цей хлопчик мав загинути в одну секунду від такого несумісного з життям поранення", - пише вона.

Волонтер пише, що хоче справедливого покарання для водія маршрутки, який побив Олександра, а люди його не захистили.

"У мене сьогодні спитали з поліції- що ви хочете для водія. Напевно я і справді нерозумна. Бо я сказала- справедливого покарання, а насправді повісить цього пихатого бика. За хуліганські дії і побиття воїна-інваліда 1Б групи. Виписаного зі шпиталю в лютому 2020. Я хочу його повісить. Сама. А ще я безмежно вдячна. До сліз і судом у горлі вам, святе воїнське братство. Що Ілля Шполянський взяв слухавку і зміг зрозуміти вмить все, що сталося. І зібрати вас, хлопчики. Бо ви сила-силенна. Рідні наші. Братики", - написала волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", в Рівному на зупинці громадського транспорту ставсяконфлікт між водієм маршрутного таксі і пасажиром.