RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Чому не можна закривати парки на карантин: на Заході дали докладне пояснення

Влада багатьох країн ввела заборони відвідувати парки і громадські місця, щоб уникнути скупчення людей, проте це корисно для імунної системи і психічного здоров'я.

Коронавірусом заражено 1,5 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це пише американський журнал The Atlantic з посиланням на слова професора Університету Північної Кароліни Зейнеп Туфекчі.

В Україні також посилили обмеження в зв'язку з поширенням коронавірусу: заборонено гуляти в парках, скверах, зонах відпочинку та лісопаркових зонах.

Так, в короткостроковій перспективі заборона на відвідування зелених зон може бути виправданою, адже влада намагається стримати поширення коронавірусу таким способом. Однак, якщо говорити про тривалий час, такі обмеження є шкідливими і недоречними, за словами професора.

Так, згадаємо про випадок в парку Броквел в Лондоні. Після його закриття двоє поліцейських зловили чоловіка, який вийшов прогулятися і позасмагати на самоті. Нікого не було поблизу в цей момент, крім правоохоронців.

За словами автора, фізичні вправи на вулиці і на сонці важливі для збереження фізичного та психічного здоров'я, а також для витривалості населення. Тому владі необхідно встановити правильні політичні підходи, адже навряд чи пандемія коронавірусу закінчиться за кілька днів.

Прогулянки на свіжому повітрі і сонце корисно впливають на здоров'я людини. Якщо в організмі є нестача вітаміну D, тіло стає більш вразливим до респіраторних захворювань.

"Час на свіжому повітрі і сонце - настільки сильні чинники в боротьбі з вірусними інфекціями, що в дослідженні за 2009 рік на тему надзвичайного успіху польових госпіталів під час епідемії грипу в 1918 році відзначалося, що в розпал наступної пандемії ми повинні "заохочувати громадськість проводити як якомога більше часу на вулиці" в рамках заходів з охорони здоров'я", - відзначає професор.

Крім того, активність на свіжому повітрі добре впливає на психічне здоров'я. На думку автора статті в американському журналі, заборона виходити на вулицю може посилити стрес для багатьох людей.

"Ми можемо зіткнутися зі спалахом самогубств і насильства через великий стрес та ізоляцію, з якими зіткнуться окремі люди і сім'ї. Академія ВВС США спочатку ввела жорстку ізоляцію для кадетів через коронавірус, але була змушена скасувати це рішення після двох трагічних самогубств. Домашнє насильство - інша реальна проблема. Відсутність можливості вийти в інше місце хоча б на годину може сильно погіршити ситуацію в деяких сім'ях", - зазначила Зейнеп Туфекчі.

Як раніше повідомляв "Апостроф", станом на ранок 9 квітня в Україні було підтверджено 1892 випадки коронавірусного захворювання COVID-19.