RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Фонд Вадима Новинського привезе в Україну мільйон медичних масок

У ніч на неділю, 12 квітня, в аеропорту Гуанчжоу (Китай) завершилося митне оформлення і вантаження на літак для відправки в Україну чергової партії гуманітарного вантажу медичного призначення, закупленого в КНР Благодійним Фондом Вадима Новинського в честь Покрова Пресвятої Богородиці.

Про це повідомляєпрес-служба фонду.

На цей раз це мільйон сертифікованих медичних масок, які надійдуть до медустанов Херсонської, Миколаївської, Донецької (і міста Маріуполя), Запорізької та Дніпропетровської областей (і міста Кривого Рогу), а також будуть безкоштовно роздаватися всім бажаючим в парафіях УПЦ по країні для забезпечення безпеки прихожан, які приймуть рішення взяти участь у святкових Великодніх Службах відповідно до вимог закону про карантинні заходи під час відвідування храмів. Крім того, частина масок буде передана для забезпечення безпеки співробітників на підприємствах, що входять до групи Смарт-Холдинг.

Гуманітарний вантаж буде доставлений в Україну одним з літаків авіакомпанії SkyUp в рамках анонсованої президентом Володимиром Зеленським програми спеціальних вантажних авіарейсів, які виконуються до десяти разів на тиждень.

Оперативне митне оформлення і вантаження в літак в аеропорту стали можливі завдяки сприянню Генерального консула України в Гуанчжоу Дмитра Камкова. У Фонді Вадима Новинського зазначили: "Ми дуже вдячні за допомогу і спільну злагоджену роботу як Дмитру, так і всьому колективу дипкорпусу України в КНР на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Сергієм Камишевим, а також співробітникам спеціально створеного для цих операцій Штабу при Офісі президента України і співробітникам авіакомпанії SkyUp, яка виконує місію основного перевізника медичного обладнання та препаратів для боротьби з епідемією, організованих по лінії Штабу при ОПУ".

На початку квітня в Україну прибули закуплені Фондом в Китаї 3 високоточні діагностичні системи для виявлення COVID-19 і 10 спецбокс для транспортування хворих з інфекцією або підозрою на неї. Вони дають можливість медпрацівникам оперативно надавати допомогу пацієнтам під час транспортування, при цьому забезпечують безпеку як для пацієнта, так і для супроводжуючого його медперсоналу.

З березня 2020 року Фонд Вадима Новинського в честь Покрова Пресвятої Богородиці виробляє закупівлі в КНР високоефективних апаратів ШВЛ (десять прибули в Україну і передані медичним закладам), десятки тисяч експрес-тестів, тисячі костюмів і респіраторів надзвичайно захисту для медиків. Вони доставлені в Донецьку, Херсонську, Миколаївську, Запорізьку, Дніпропетровську, Харківську області.

Фонд організував закупівлю найбільшої партії високоточних ПЛР тест-систем DialPlexQ - 100 тисяч примірників з Південної Кореї. Вони розподілені по лабораторіях МОЗ всіх областей України.