Виявляють не всіх хворих: в Україні заявили про нові проблеми з перевіркою на коронавірус

У Міністерстві охорони здоров'я заявили про нові проблеми з перевіркою на коронавірус в Україні.

Пік коронавірусу ще попереду, будуть смерті: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, проблеми наявні в Київській та Миколаївській областях, де недостатньо ефективно виявляються хворі.

"Проблему з тестуванням ми бачимо в Київській області, тому найближчим часом плануємо відрядження в область, ці проблеми треба вирішувати. Ми бачимо, що спрацьовує людський фактор або певна відсутність організації, і це призводить до того, що ми можемо недовиявляти певних хворих в певній області", - сказав Ляшко.

Що стосується Миколаївської області, то там виявлено занадто повільне оновлення інформації про нові алгоритми роботи лікарів.

"Питання полягає не в тому, що вони порушують алгоритми, а в тому, що не до всіх доводяться ці алгоритми. Вони повільно оновлювали інформацію про нові алгоритми. Ми оновлюємо алгоритми, направляємо їх в департаменти охорони здоров'я, через Нацслужби здоров'я інформуємо сімейних лікарів. Але ми бачимо, що в деяких випадках це дає збій, і під час консультацій по телефону або зустрічей з пацієнтами лікарі не перебудовуються на роботу за новими алгоритмами. Це могло призводити до того, що деякі хворі вчасно не потрапляли на тестування", - підкреслив заступник міністра.

Як повідомляв "Апостроф", 11 квітня в Миколаївській області виявили перші два випадки захворювання коронавірусом, хоча до цього в даному регіоні не було зафіксовано жодного випадку зараження Covid-19.