RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Масовий штурм супермаркету в Маріуполі: нові відео, фото і реакція поліції

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення правил карантину в Маріуполі, де в четвер, 16 квітня, натовп людей штурмував новий супермаркет, не дотримуючись належної дистанції.

Європа послаблює карантин, а США пройшли пік: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомили в управлінні комунікації Національної полііціі України.

Близько сотні маріупольців намагалися одночасно ввійти в супермаркет "Грація" на площі Кірова, порушуючи санітарні норми і обмежувальні заходи, введені в Україні в зв'язку з епідемією коронавірусу.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Деякі з них були без захисних масок і практично ніхто не дотримувався дистанції. Люди пояснювали, що прийшли придбати продукти напередодні свята і не прислухалися до закликів патрульних поліцейських, які попереджали покупців про порушення правил карантину.


"Така ситуація є нахабним і грубим порушенням встановлених карантинних обмежень. Це неприпустима поведінка посадових осіб цієї торгової мережі. В умовах щоденного зростання кількості хворих на коронавірус піддавати громадян, серед яких було чимало людей старшого віку, небезпеці - не просто зухвало, а злочинно", - прокоментував штурм супермаркету глава Нацполіціі Ігор Клименко

За його словами, слідство встановить винних осіб, і вони понесуть покарання відповідно до законодавства.

Поліція Донецької області відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Правоохоронці опитують свідків і очевидців, встановлюють і документують всі обставини події.

Як повідомляв "Апостроф", раніше жительку Києва затримали, коли вона знімала на відео поліцію і протестувальників проти забудови, їй загрожує штраф за порушення карантину і непокору поліції.