RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Чому коронавірус найсильніше атакував багаті країни: з'явилося цікаве пояснення

Від коронавірусу більше страждають жителі розвинених країн, цьому є як мінімум дві причини - високий рівень достатку населення і щільність його проживання.

Пошук вакцини і звинувачення на адресу Китаю: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє "Обозреватель".

Як зазначив російський історик Андрій Зубов, в країнах першого світу досить велика частина населення похилого віку, а коронавірус більш небезпечний для людей старших вікових груп.

"В останні сто років з'явилася маса засобів для продовження життя. Безсмертя ніхто не винайшов, але життя можна продовжувати. Люди похилого віку, які в минулі часи померли б від тієї чи іншої хвороби, доживають до 90, а то і до 100 років. Таких багато якраз в багатих країнах. Бідні країни цієї розкоші собі дозволити не можуть. Там люди вмирають молодими. у тій же Африці середній вік - 20-30 років. А в Європі він досягає 50-ти років. Так що старші вікові групи особливо схильні до коронавірусу і знаходяться під ударом", - пояснив Зубов.

Другою причиною, з якої багаті країни більше страждають від коронавірусу, Зубов назвав скупченість населення.

"Вона є і в бідних країнах, але поки коронавірус у них не розвинув свою руйнівну діяльність", - резюмував історик.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 09:00 19 квітня в Україні зафіксовано 5449 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 141 летальний, 347 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 343 нових випадки, що менше, ніж у попередні два дні.