RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Для частини пенсіонерів в Україні готують зміни: у чому суть і кого вони торкнуться

В Україні вчителів, які отримують пенсію за віком, переведуть на роботу за договорами, Міністерство освіти і науки України розіслало відповідні попередження директорам шкіл.

Про це повідомляється на сайті міністерства.

Зазначається, що директори повинні повідомити вчителів про таку зміну до 30 квітня, а договори строком на 1 рік мають бути підписані до 1 червня. При цьому кількість пролонгацій договору в законі не прописана, а їх зарплати не зміняться.

При цьому ті вчителі, які не оформлять договір зі школою, повинні бути звільнені 1 червня.

"Освіта потребує оновлення, як методичного та матеріально-технічного, так і кадрового. Однак немає жодних підстав думати, що системі не потрібні досвідчені працівники. Якщо вчитель пенсійного віку, але є професіоналом своєї справи, то школа, учні, батьки, загалом система освіти завжди будуть зацікавлені у ньому. Сподіваюсь, що керівники шкіл поставляться з усією відповідальністю до організації переведення вчителів-пенсіонерів на строкові договори", – зазначає т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в результаті індексації пенсійних виплат в травні понад мільйон пенсіонерів залишаться без підвищень.