Повинні працювати: в Кабміні заговорили про відкриття ринків в Україні

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що уряд, незважаючи на плани продовжити карантин до 12 травня, вже розглядає можливість відновлення роботи продовольчих ринків.

Про це він сказав в ефірі hromadske.

За словами Немчінова, Міністерство економічного розвитку створить спеціальний документ для цього, але на засіданні 22 квітня рішення про відкриття ринків не приймуть.

"Як тільки будуть самі власники ринків, оператори цих торгових площ готові до реалізації (порядку, який повинен створити Мінекономіки - ред.), я думаю, що ми обов'язково повернемося до цього питання. Але я не думаю, що це буде на завтрашньому засіданні Кабміну", - зазначив він.

Немчинов додав, що розпорядження про закриття порушили лише кілька ринків у Харкові та Одесі, з ними працюють правоохоронці. В уряді розуміють, що фермери і селяни повинні мати можливість реалізувати свою продукцію, тому розробляється спеціальний порядок щодо забезпечення безпечного перебування на ринках.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в рамках карантину через коронавірус COVID-19 в Одесі мерія розпорядилася закрити ринки і перенести поминальні дні.