RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Кислота коштувала дешевше: слідство розкрило нові деталі вбивства Гандзюк

За переломи рук і ніг херсонській активістці Катерині Гандзюк один з організаторів нападу Олексій Левін пропонував виконавцям 5 тисяч доларів.

Про це повідомив на брифінгу в понеділок, 27 квітня, заступник начальника Департаменту нагляду за спеціальними органами правопорядку Офісу генерального прокурора Роман Романчук.

"З метою залякування було зазначено про необхідність переломити їй кістки рук і ніг або облити сірчаною кислотою. За спосіб вчинення злочину шляхом перелому було запропоновано 5 тисяч доларів, а за спосіб обливання кислотою - від 2,5 до 3 тисяч доларів", - розповів подробиці чиновник Генпрокуратури.

Для виконання замовлення Левін найняв колишніх учасників АТО. Вони були знайомі з Гандзюк, від якої часто отримували волонтерську допомогу.

Головний серед виконавців Сергій Торбін погодився на більш простий і дешевий варіант з кислотою. Від замовників він отримав завдаток - 500 доларів.

Як раніше повідомляв "Апостроф", ключового фігуранта справи, Олексія Левіна, затримали 24 січня 2020 на Болгарії завдяки співпраці місцевих правоохоронців з СБУ та Офісом Генерального прокурора України. 16 березня Олексія Левіна було екстрадовано в Україну.