У "Приватбанку" розповіли про нові обмеження на поповнення карток: що важливо знати

З вівторка, 28 квітня, поповнити банківські картки (крім кредитних) через термінали самообслуговування "Приватбанку" без ідентифікації клієнта можна буде тільки на суму до 5 тисяч гривень. Такі умови закону про фінмоніторинг, який вступає в силу.

Про це повідомили в прес-службі "Приватбанку" в понеділок, 27 квітня.

Це обмеження не буде поширюватися на грошові перекази з картки на картку (р2р), оскільки власники карток надали свої дані в банк під час їх оформлення.

"Якщо клієнт проходив ідентифікацію в банку, то додаткова ідентифікація буде не потрібна. Клієнту необхідно буде авторизуватися по карті або номером телефону в дистанційних каналах або пройти верифікацію по карті або телефону у співробітника відділення", - йдеться в повідомленні.

Обмеження сумою до 5 тисяч гривень для неідентифікованих клієнтів буде поширюватися також на відправку грошових переказів і внесення коштів на депозит. А ось для здійснення комунальних та податкових платежів, а також для погашення кредитів ідентифікація не потрібна.

У прес-службі також уточнили, що термінали самообслуговування "Приватбанку" не можуть ідентифікувати клієнтів інших банків, які не відчиняють свої бази.

Детальніше про нові правила здійснення грошових переказів читайте в матеріалі "Апострофа": Верифікація банківських переказів: кому заблокують платежі.