RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Спека проти коронавірусу: окупанти в Криму збираються заборонити кондиціонери

Так званий "глава" анексованого Криму Сергій Аксьонов запропонував на час карантину у зв'язку з коронавірусом заборонити використовувати кондиціонери через бактерії.

Про це повідомляє "Новая газета".

За його словами, кондиціонер може сприяти поширенню інфекції приміщенням.

"На фільтрах осідають всі хвороботворні мікроби, бактерії і так далі. Особливо якщо фільтр не змінювався. Включення кондиціонера може сприяти розносу інфекції по приміщенню ... Це принципова позиція - уникнути включення кондиціонерів", - зазначив Аксьонов.

Замість використання кондиціонерів, він запропонував провітрювання, що на його думку, "кращий спосіб боротьби із застоєм повітря".

Разом з тим, "оперштаб" по боротьбі з поширенням інфекції в окупованому Криму спростував інформацію про те, що коронавірус передається через кондиціонери.

"Коронавірус, як і будь-які респіраторні віруси, ніколи не буде жити ані в системі вентиляції, ані в кондиціонерах", - наголосили в Росспоживнагляді.

Станом на 8 травня в Криму зареєстровано 177 випадків COVID-19, видужали 44 особи. Під медичним наглядом перебуває 1925 осіб - це прибули з-за кордону та інших регіонів, а також контактні особи з зараженими.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сергій Аксьонов вирішив тимчасово "відокремитися" від сусідньої Росії, де вирує епідемія коронавірусу. Він публічно закликав російських громадян не відвідувати окупований півострів до повної стабілізації епідеміологічної ситуації в Криму і сусідній РФ.