RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У ЦВК нарахували собі величезні зарплати за період карантину: подробиці скандалу

На найближче засідання комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування запросили членів Центральної виборчої комісії, щоб обговорити величезні зарплати, які вони нарахували собі за квітень.

Про це повідомив голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін на своїй сторінці у Facebook.

"Трохи в шоці з новини, що члени ЦВК в обхід закону, яким ВРУ обмежила зарплати чиновників на період карантину стелею в 47230 грн, повиписували собі премії та відпускні у 200-300 тисяч. Паралельний світ! І це вони просять розширити повноваження ЦВК в змінах до виборчого кодексу. Дуже чекаємо їх на засіданні комітету!" – зауважив депутат.

Безгін уточнив, що наступне засідання комітету має відбутися 20 травня, проте, наразі, члени ЦВК не підтвердили свою участь.

У коментарях до допису Безгіна секретар Комітету з питань бюджету Володимир Цабаль уточнив, що "від таких бонусів утрималися" Андрій Гевко та Вікторія Глущенко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за майже рік перебування на посаді президента України Володимир Зеленський отримав понад 320 тисяч гривень зарплати.

Нагадаємо, секретарь Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов за березень отримав 58,5 тисяч гривень зарплати, в той же час його заступники отримували від 57,5 до 86,5 тисяч гривень.