RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Українців попередили про нові зливи і заморозки: прогноз на найближчі дні

У неділю, 17 травня, Україна потрапить в зону дії атмосферного фронту, що призведе до дощів на заході, півночі та центральних областях і в Одеській області.

Про це в Facebook написала відомий український синоптик Наталія Діденко.

"Протягом дня дощі переміщатися через центральні області та пізно ввечері досягнуть Харківщини, Дніпра з районами, а вже в ніч на вівторок накриють Схід України. По всьому півдню опади також пройдуть тільки до вечора, проте Крим і південні райони континентального півдня уникнуть вологої повітряної маси", - пише вона.

За її прогнозом в неділю очікується помірний вітер західного напрямку, а ось 18-го травня зміниться на північно-західний і посилиться.

Вдень 17 травня прогнозується від 14 до 18 градусів тепла, на півдні - плюс 18-22 градуси. Прохолодніше буде в Вінницькій області та у північних районах Одеської області.

"Я навіть боюся сказати вголос, але доведеться: за попередніми прогнозами, в районі 22-23 травня на Заході, Півночі і місцями в центральних областях України є ймовірність заморозків", - пише Діденко.

У Києві 17 травня очікується плюс 16-18 градусів, періодичні дощі. Такий температурний рівень залишиться переважно весь наступний тиждень.

"Найближчі синоптичні новини складаються з фронтів, дощів, сильних вітрів і навіть, можливо, заморозків", - резюмувала Діденко.

Як повідомляв "Апостроф", за прогнозами синоптиків, після аномально теплу зиму літо в Україні, навпаки, буде не дуже жарким.